MUĞLA / MİLAS - Şehit Erkan Karataş İlkokulu

Nis

Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü coşkuyla kutladık. Öğrencilerimiz hazırlamış oldukları gösterilerini büyük bir heyecanla sergilediler.

Öğrencimiz Milas Belediye Başkanlığı koltuğuna temsili olarak oturdu.

Kutlama programının hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama görüntüleri.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Akın AYDIN okulumuzu ziyaret etti. Öğretmenlerimizle sohbet ettikten sonra sınıf ziyaretlerinde bulundu ve  okulumuzun genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutlama programında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutlama görüntüleri

Mrt

İstiklal Marşı'mızın milli marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutladık.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü görüntüleri

Mrt

Şehit Erkan Karataş İlkokulu Afet ve Acil Durum Tatbikatımızı yaptık. Süreçte bizlere destek veren İSG Uzmanı Hasan Haldun Onur beye teşekkür ederiz.

Acil Durum Tahliye Tatbikatı görüntüleri.

Mrt

Sınıflarımız, okulumuz bahçesinde kendilerine ayrılan alanlarda tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirdiler.

Şbt

Okulumuzun tüm bölümlerinin (sınıflar, dolaplar ve duvarlar) temizliği yapıldı. Öğrenci tuvaletlerindeki fotoselli bataryalardan bir tanesi normal batarya ile değiştirildi. Sıvı sabunlar yenilendi. Anasınıfı masa ve sandelyelerin tamiratları yapıldı ve halıları yıkandı. Asansörün yıllık bakımı yapılarak yeşil etiket alması sağlandı. Tüm klimaların profesyonel temizliği yapıldı. Okul bahçesinde oyun alanları tekrar gözden geçirilerek gerekli düzenleme çalışması yapıldı. Bahçede bulunan banklar ve masaların tamir ve boyama işleri yapıldı. Toplanma alanı levhası takıldı.

Bu işlerin yapımında maddi destek sağlayan tüm bağışçılarımıza teşekkür ederim.

Okulumuzda Kardeş Sınıf Projesini başlattık. Projenin amacı;

Öğrenciler arasındaki şiddet içerikli davranışların ve oyunları azaltmak. Akran zorbalığının önüne geçmek.  İyi davranışları ve değerleri artırmak, fark ettirmek.

Sınıflar arasında etkileşimi sağlamak, böylece öğrencilerin okulu, arkadaşları ve öğretmenleri ile bağını kuvvetlendirmek. Güvenilir bir eğitim öğretim ortamı yaratmak. Bunun yanında, sevgi, saygı, hoşgörü gibi değerleri fark ettirmek.  Çocuklarda duygudaşlık kurma, yardımlaşma, dayanışma, iş birliği, kişisel alana saygı, görgü kuralları gibi sosyal becerilerin gelişimine zemin hazırlamak ve bu değerleri fark ettirmek.

Proje kapsamında;

Anasınıfı A Sınıfı & 2-A Sınıfı

Anasınıfı B Sınıfı &  2- B Sınıfı

1-A Sınıfı & 3-A Sınıfı

1-B Sınıfı & 3-B Sınıfı

1-A Sınıfı & 4-A sınıfı

birbirleri arsında belirlenen etkinlikleri gerçekleştirecekler.

Projenin kitap okuma etkinliği görüntüleri

Kas

Öğretmenler Gününü, okulumuza davet ettiğimiz emekli öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuz bahçesinde kutladık. Öğretmenler Gününü kutlama görüntüleri

Kas

Ata'mızı aramızdan ayrılışının 85.yılını okulumuz bahçesinde düzenlenen anma programı ile andık.

Atatürk'ü anma programı görüntüleri.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını okulumuz bahçesinde, velilerimizin katılımı ile sevinç ve coşku içinde kutladık. Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılını kutlama görüntüleri.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlama görüntüleri

İlköğretim Haftası kutlama görüntüleri

Eyl

Okul Müdürümüz Rifat KAYAŞ'ın açılış konuşması, öğrencilerimizin ve velilerimizin görüntüleri

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı; 1.Sınıflar için kura işlemlerini 1 Eylül Cuma günü saat 10:30 da, Anasınıflar için saat 14:00 de okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik. Kura işlemlerinin öğrenci ve velilerimiz için hayırlı olmasını dileriz.